Ransbergs Nya Kyrkogård

Ransbergs Nya Kyrkogård


Skogskyrkogården


Ransbergs Nya Kyrkogård ~ 1 Skogskyrkogård utan Kapell

Ransbergs Nya Kyrkogård är en vacker ock rogivande liten kyrkogård med fantastisk utsikt över sjön Örlen. Här finns inget Kapell, då avståndet till Ransbergs Kyrka endast är några 100 meter. Tibro Gravkapell, vilken är Tibro Pastorats begravningslokal, ligger på Kyrkefalla Nya Kyrkogård i Tibro. Ransbergs Nya Kyrkogård har ingen toalett i nära anslutning till begravningsplatsen. Väster om Kyrkogården, nära den del som har mest SkogskyrkogårdsKaraktär ligger Ransbergs Skola vars ljudliga aktiviteter stundtals ev kan uppfattas som störande. Genomfartsleden, Örlensvägen, som går ut med norra muren tycker jag inte utgör något störande inslag, då denna inte är så livligt trafikerad.Några Fakta om Ransbergs Nya Kyrkogård

Ransbergs nya kyrkogård invigdes början 1930-talet. Denna kyrkogård är till största delen av öppen karaktär men i den västra delen en karaktär av skogskyrkogård med höga tallar. På denna kyrkogård finns minneslund och askgravplats. Möjlighet för både urn- och kistgravsättning finns.
Ransbergs gamla kyrkogård ligger vid Ransbergs kyrka. Kyrkogården har mycket gamla gravar och dessutom en del som upplåts för nya gravsättningar, både för urnor och kistor.


Accson.se:
Begravningsplatserna vid Ransbergs kyrka och Kyrkefalla kyrka är de äldsta av Tibro och Ransbergs begravningsplatser. Utöver dessa två finns begravningsplatserna Tibro nya kyrkogård och Ransbergs nya kyrkogård. Under respektive flik kan du läsa mer om dem.

Ransbergs kyrkogårdar
Ransbergs nya kyrkogård invigdes början 1930-talet. Denna kyrkogård är till största delen av öppen karaktär men i den västra delen en karaktär av skogskyrkogård med höga tallar. På denna kyrkogård finns en minneslund. Möjlighet för både urn- och kistgravsättning finns.

Ransbergs gamla kyrkogård ligger vid Ransbergs kyrka. Kyrkogården har mycket gamla gravar och dessutom en del som upplåts för nya gravsättningar, både för urnor och kistor.

Hos FenixBegravning.se kan man även finna:
För många anhöriga som ordnar gravsättning i en minneslund, urngrav eller kistgrav i så är Ransbergs nya kyrkogård en möjlighet. Ransbergs nya kyrkogård tillhör Tibro pastorat som ligger i Tibro kommun.
...
När du ska ordna en värdig kristen begravning i Tibro så är Ransbergs kyrka en unik plats. Ransbergs kyrka tillhör Ransbergs församling, ingår i Tibro pastorat som ligger i Tibro kommun. Byggnaden är uppförd under 1200-talet. Eftersom kyrkan är äldre så uppskattas den av dem som vill ha en klassisk kyrklig begravning i en medeltida kyrka. Byggnaden tar 158 gäster och är ej handikappanpassad, det finns ingen teleslinga, det finns ingen toalett och det finns parkering.✞ - Ransbergs Nya Kyrkogård
photo af Lennarrrt.xyz

~

Skogskyrkogardar


Skogskyrkogardar

created by: MrZ @ Mellyrn.se  Z

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar